02 Jul, 2014

Afscheid op de Bron

Vanmorgen is jouw afscheid gevierd in groep 4. Na de grote vakantie zit je niet meer op de Bron maar ga je naar het speciaal onderwijs. Het was al feest omdat ik mee ging naar school, iets wat ik normaal gesproken niet doe op de woensdag. Voor jou zou het een ongewone dag worden. Op de woensdag had je begeleiding van Sandra en zij en juf Aysenur hebben jou bezig gehouden. Voor alle drie was het een afscheid. Met Sandra ben je eerst nog boodschappen wezen doen, ook Sandra wilde graag trakteren vanwege haar afscheid.

Als ik tegen 10 uur weer op school kom, bepakt en bezakt met lekkers en kleine cadeautjes, ben je nog de laatste hand aan het leggen aan een cadeautje voor meester John. Als het klaar is mag je mee naar de klas waar alle kinderen al op je zitten te wachten. Er hangt een mooie vlaggenlijn in de klas en alle kinderen hebben eraan meegewerkt, dit is een mooi cadeau. Jij mag de mooiste vlag uitzoeken en je weet wat je kiest, een waar je hebt mogen meewerken aan de achterzijde. De groep heeft je door! Dan gaan jullie allemaal buiten spelen en natuurlijk ben je bij de glijbaan te vinden, niet alleen jij maar ook een heel stel klasgenoten. Jullie glijden op de glijbaan alleen blijft iedereen zitten, pas als er een aantal achter elkaar zitten gaat de eerste eraf en gaat weer glijden, tjonge wat komen er een paar in de verdrukking, maar iedereen lacht. Wat heerlijk om te zien hoe jij onderdeel van de groep bent. Je hebt een stel klasse klasgenoten en hun ouders mogen trots zijn op zijn of haar kind. Wat zat jij in een fijne klas Tamara. Dan is het einde speeltijd en moet iedereen terug naar de klas.

Veel kinderen hebben iets voor je meegenomen, gekocht of zelfgemaakt en mogen dat aan jou geven. Je moet er even aan wennen om in de belangstelling te staan en weet je niet echt een houding te geven. De kinderen die je iets geven komen naast je zitten om te vertellen waarom ze iets voor je hebben. Sandra zet een tafeltje naast je neer en het tafeltje wordt steeds voller. Wouw wat wordt jij verwend meisje. Ik noem niet alle cadeautjes omdat ik wil voorkomen dat ik iets vergeet. Ik maak veel foto’s en op een later moment kunnen we dan samen de dag nog een keer doornemen. Wat jammer dat je nu net weer onder de eczeem zit, op alle foto’s is het duidelijk zichtbaar.

Niet alleen de kinderen uit jouw groep verwennen je met cadeautjes, ook de mensen die jou hebben begeleid komen afscheid nemen in de klas. Van Sandra krijg je verschillende cadeautjes en de bal heeft aantrekkingskracht, die moet ‘s middags thuis ook mee op de trampoline. Van Jacqueline krijg je een heel mooi boekje waarin staat wie jou op school hebben begeleid en wie jouw meester en juffen zijn geweest. Een mooi aandenken en uit het boekje blijkt al wel dat je het al hebt gezien, het is gebruikt in de laatste Leespraatles en ik mij maar afvragen waarom er nog geen verslag was verstuurd! Juf Karla geeft jou een mooi boek namens alle meesters en juffen van de Bron, het Grote Koen en Lot boek. Als het ‘s avonds mee naar boven gaat als je gaat slapen heb je wel een verzoek aan mij, of ik het boek even helemaal uit wil lezen. Hmm, een verhaal helemaal uitlezen vind ik eigenlijk al heel wat, je moet immers ook nog slapen. Nou vooruit dan, voor deze keer ga je akkoord met één verhaal. Lolbroek.

Maar goed, de ochtend was nog niet helemaal ten einde. Jouw klasgenoten hebben verschillende uitvoeringen gegeven dans, zang en breakdance, daar fleurde je van op, je had je erg ongemakkelijk gevoeld toen je zo midden in de belangstelling stond. Wat heb je kanjers van klasgenoten gehad Tamara, ze zijn echt bijzonder en verdienen het om in het zonnetje te worden gezet. Bij zon hoort ijs en daar heb jij op getrakteerd. Vervolgens mocht je de klassen rond om iets lekkers te geven aan de meesters en juffen en ze zetten dan iets op een grote kaart. Niet iedereen was er, dus mag je morgen nog een keer rond. Je had nog aardig wat traktaties voor hun over en je bent de beroerdste niet dus deelde je nog wat uit in de klas, oeps niet de bedoeling. Een was er vlot geweest en had de bonbons al in de mond en riep met een mond vol chocolade dat ze toch wel erg lekker waren. Hahaha. Voor iedereen nog een aandenken en zit de ochtend er bijna op. Sandra, juf Aysenur en ik kregen onderweg van jou nog een privé voorstelling op het toneel, je was aan het oefenen met een breakdance act. Zolang je niet rond wilt draaien op je hoofd vind ik het goed. Wat heeft het toneel al vaak aantrekkingskracht op jou gehad, menigeen heeft je daar terug kunnen vinden als je jou in school kwijt waren.

Als afsluiting van de ochtend werd er gekeken naar een filmpje van Dora, lang leve youtube. Helaas viel soms het beeld weg op het digibord omdat er mensen over het dak liepen (nieuwe dakbedekking). Ondertussen werden jouw cadeautjes ingepakt en ging ook de vlaggenlijn mee naar huis.

Voor mij is het afscheid nemen van de leerkrachten en iedereen die jou heeft begeleid. Ik ben morgen niet op school en zal de mensen niet meer zien. Morgen heb jij de laatste schooldag op de Bron en neem je afscheid van iedereen. Tamara wat heb je het getroffen met de kinderen uit jouw klas en met alle mensen die zich in de afgelopen jaren voor jou hebben ingezet. Iedereen super bedankt dat jullie dit voor Tamara mogelijk hebben gemaakt. Deze fase sluiten we af, een nieuwe fase gaat beginnen. Tamara zet mij met beide benen weer op de grond, hoezo nieuwe fase? Eerst vakantie, wat daarna komt is nog ver weg. Je hebt gelijk meisje, we leven nu en leven niet in de toekomst.

 

Comments are closed here.