10 Oct, 2014

Dierentuin

Je wilde al een paar weken naar de dierentuin toe en vandaag was je vrij en was het nog mooi weer. Op naar de dierentuin in Nordhorn. Het is niet ver rijden en het is een dierentuin waar je nog in de buurt van de dieren kunt komen zodat je ze ook goed kunt zien en er is een heel mooie speeltuin. Mijn verbazing was groot toen ze mij bij de kassa vertelden dat we mochten doorlopen. In Duitsland schijnen mensen met een beperking een pas te hebben waarmee ze worden toegelaten zonder te hoeven te betalen, in Nederland kennen we dat niet in deze vorm. Maar we mochten wel door. Je mag gratis naar de dierentuin en ook de begeleider hoeft niet te betalen.

We hebben de dieren uitvoerig kunnen bekijken omdat er niet veel mensen waren, de meeste kinderen moesten gewoon naar school en jij had een vrije dag omdat de leerkrachten een studie dag hadden. Het is gezellig om met jou op pad te zijn en je geniet er ook van. Je bent al vaker in deze dierentuin geweest met de Toermalijn en weet heel goed dat er een grote glijbaan is. De afspraak is dat we eerst een aantal dieren gaan bekijken en dan mag je naar de speeltuin. Wat jammer is dat we in de cafetaria geen patatje kunnen gaan eten. Deze is niet glutenvrij. Ik had hier al rekening mee gehouden en had lekkere broodjes en drinken meegenomen en je vond het prima en liet je het broodje smaken. Daarna nog weer spelen en de overige dieren bekijken. Je vind het leuk en deelt mij al in de dierentuin mee dat je graag nog een keer komt… om te glijden op de glijbaan.

 

Je begint te begrijpen dat we de grens over zijn geweest maar vind het ook wel vreemd. Voor jou is Duitsland wel heel ver weg, mooi om mee bezig te gaan met Leespraat. Praten over de dierentuin maar ook over landen.

Comments are closed here.