25 Jul, 2014

Kamperen

Je hebt de weken af zitten te tellen tot het moment dat we zouden gaan kamperen. Je hebt eerst nog een aantal dagen bij opa en oma gelogeerd en ze hebben jou naar de camping gebracht. Het was de bedoeling dat wij op maandag zouden vertrekken om de tent op te bouwen en als jij op dinsdag kwam alles klaar zou zijn. Maar ja….. maandag was er de hele dag regen…regen en nog eens regen. Dus zijn wij een dag later vertrokken. Toen jullie kwamen hadden wij net de tent staan en waren opa, oma en Gerda zo lief om ons een handje te helpen met het inrichten. Zo ging het lekker snel.

De dagen dat jij nu op de camping bent geniet je met volle teugen. Er zijn veel kinderen om mee te spelen en je gaat ook gewoon de tenten langs om te vragen of ze met je willen spelen. Wat ik dan weer leuk vind is dat mensen je nemen zoals je bent.

Je hebt ondertussen al gekke spelletjes gedaan zoals op een luchtbed buikschuiven, met een aantal kinderen het luchtbed omgooien en je erop laten vallen. De enige bijkomstigheid was dat je gisteren ook in de tent op je luchtbed sprong en vanmorgen vertelde dat je geen lucht meer in je luchtbed had. Tja, vanavond het luchtbed opgepompt en morgen zien of het nog steeds gevuld is.

Verder hebben ze hier een leuk animatieteam en ‘s morgens en ‘s avonds hebben ze een dansfestijn, een dansfeestje zoals jij het noemt. Het dansen vind je heel leuk en zodra je de muziek hoort wil je er ook direct naartoe. Je staat er alleen met de rug naartoe omdat je steeds naar mij kijkt, vervolgens kijk je naar de andere kinderen welke bewegingen er bij het liedje horen. Als ik jou erop wijs dat het handiger is om naar het podium te kijken, stuur je mij weg omdat het alleen voor kinderen is en ik veel te groot ben om kind te zijn.

Juist omdat ik zo groot ben ga je bij mij vandaag steeds op de ‘hakkepak’. Je zit op mijn rug omdat je een zere voet hebt. Luisteren is niet jouw sterkste kant en op de eerste dag van de vakantie stapte je met een blote voet op een haring van de tent, au! Ja, nou weet je wel waarom ik steeds zeg dat je schoenen aan moet doen. Het is al een paar dagen geleden, maar je hebt er nog steeds last van, dus draag ik je af en toe, waar jij weer handig gebruik van maakt.

Wat ik mij de eerste dagen ook heb afgevraagd was het geluid van onweer, waar komt dat nou steeds vandaan, nergens in de lucht is er iets te zien. Het bleek een airtrampoline te zijn waar de kinderen op springen en zich op laten vallen. Dat geeft het geluid van gerommel wat je bij naderend onweer hoort. Jij vraagt mij steeds waar het onweer is en ik heb je al laten zien wat het geluid maakt en ik vertel het je steeds, maar je blijft het niet leuk vinden. Je bent vorig jaar erg geschrokken van het onweer en het blijft je nog steeds bij.

Vandaag was er een dag met regen en zaten we meer in de tent dan de andere dagen dus konden we samen loomarmbandjes maken. Het is voor jou nog te lastig om het helemaal zelf te doen, maar samen lukt het wel. Jij wilt geen armbandje om, ik mag ze allemaal om. Het is een bonte collectie aan het worden.

 

Comments are closed here.