04 Aug, 2013

Meer vrijheid

In de afgelopen dagen hebben we je voorbereid op het moment dat de vakantie is afgelopen. Duidelijkheid is voor jou belangrijk en op het moment dat we de tent gaan afbreken mag je de hele dag bij het recreatieteam blijven. Je vind het goed en noemt de meiden van het recreatieteam standaard “meisjes in het groene shirt”. Ze hebben ook groene shirts aan en wij weten wat je bedoeld. Ze hebben een leuk programma en er is de hele dag door ook iets te doen. We kijken wat jij leuk vind en papa of ik gaan met je mee. Aan het begin van de vakantie liepen we standaard overal mee naartoe, naarmate de vakantie vorderde konden we jou meer ruimte geven. Van een afstand hield ik je dan in de gaten en het was leuk te zien hoe je je vermaakte. Ging het toch een keertje mis en was je uit het zicht en konden we je meestal snel terug vinden en kon je ook uitleggen waarom je op een andere plek was dan afgesproken was. Zo moest je een keer bij de wasbak blijven wachten op papa, het duurde je waarschijnlijk te lang en je bent papa gaan zoeken en liepen elkaar mis. Papa boos dat je er niet staat en jij verbaasd omdat je hebt papa bent gaan zoeken en in de veronderstelling bent dat je iets goeds hebt gedaan. Misverstand dus. Zo hadden we vaker van deze misverstandjes.

Er waren ook grappige dingen en een ervan was bij het handen wassen  Jij stond handen te wassen toen er een kind naast je kwam staan en aan jou vroeg “ben jij gehandicapt?” Je keek even omhoog en keek vervolgens naar het kind “nee, jij dan?” Het kind is even van z’n stuk gebracht en zegt dan tegen het meisje naast hem dat je dat wel bent. Ik geloof niet dat jij ermee zit dat je anders bent, volgens mij weet je dat best wel, maar je voelt je zeker niet gehandicapt. Hoeft ook niet, je hebt veel in je mars. Ik geloof niet dat jij je beperkt voelt.

In de afgelopen dagen hebben we veel spelletjes gespeeld, heb je in het zwembad gespeeld, zijn we veel buiten geweest, dat is ook het leven op de camping, veel buiten zijn. Dit jaar hebben we maar weinig tijd in de tent hoeven door te brengen. Het was zelfs erg warm en er is een avond geweest dat de pas om 10 uur naar bed ging omdat het te warm was om te kunnen slapen in de tent. De volgende dag sliep je heerlijk uit, wij ook trouwens. Op de camping bemerkte ik al snel dat jij een makkelijk kind bent als je eenmaal in bed ligt, je slaapt vlot en slaapt lekker door, we houden dan ook de hand aan de tijd dat je naar bed gaat. Hoe anders is het met kinderen om ons heen, laat naar bed en vroeg wakker en ‘s nachts ook nog de boel bij elkaar gillen.

Wat me erg is meegevallen is het glutenvrij eten op de camping. Het was in het begin even zoeken naar wat handig is en wat niet. Volgens mij hebben we daar goede oplossingen voor gevonden door alles van jou in de koelbox te bewaren wat niet bij ander voedsel mag komen en jij snapt al snel hoe het werkt. Wat ik aan je bewonder is dat je niet een keer iets hebt gezegd over het feit dat je geen zelfgebakken brood meer krijgt maar glutenvrij brood uit de supermarkt. Het is droger en minder lekker, maar je moppert er helemaal niet over. Dat vind ik erg knap en bewonderenswaardig. Thuis zul je weer zelfgebakken brood krijgen hoor, dat beloof ik je.

 

Comments are closed here.