Weken heb je het mij al gevraagd “Wanneer gaan we weer een keer met de bus en de trein ergens naar toe?” Vandaag dus. Je wilde niet zo ver reizen dan dat komt ook wel goed uit. Het is vandaag tropisch warm en lopen in de stad is dan heel vermoeiend, helemaal omdat we vanavond ook nog naar een Dreamnight@theZoo gaan.

Je mag van mij zelf een kaartje kopen in de bus, je lijkt hem wel iets te geven maar later blijkt dat je geen geld hebt gegeven, lolbroek, de hele bus begon te lachen toen de chauffeur vertelde dat het kaartje wel geld kostte. Je kletst onderweg honderd uit en geniet van de busrit. Dan een kaartje kopen op het station, je eigen kaartje waar je ook mee moet in- en uitchecken net als mama met haar kaartje. In de trein wil je direct van alles eten, rustig aan hoor je hebt nog maar net het ontbijt achter de kiezen. Het is een kort ritje en dat hoor ik ook aan jouw stem, “he zijn we er al?” Ja we zijn er al en nu moet je op het station door een poortje, dit is nieuw. We gebruiken beiden ons kaartje, bij mij gaat het goed maar bij jou niet. Dus sta ik aan de ene kant van het poortje en jij nog aan de andere kant, niet handig. Uiteindelijk gaat ook jouw kaartje het doen en kun je ook door het poortje.

 

We lopen de stad in en komen bij een fonteintje waar een monteur aan het werk is. Het water komt niet hoog genoeg uit de fontein. Jij kijkt er even naar en loopt dan naar hem toe met de vraag of je kunt helpen. De man vertelt je dat hij alles al heeft geprobeerd maar dat het niet lukt. “Ik doe het wel voor je” en je gaat op de buik op de rand van de fontein liggen zoals de monteur het ook had gedaan. Je gaat met je handen in het water en houdt het onderdeel vast “zo moet het lukken” maar helaas het is niet zo. De monteur houdt jou vast en je mag voelen aan het water dat uit de andere sproeiers komt, dat is leuk! De monteur gaat erg leuk met je om en heeft alle tijd voor je. Gelukkig is het schoon water in de fontein en alleen nu mocht je met je handen in het water, alle andere fonteinen hebben verontreinigd water en daar moet je uit blijven! Wij nemen afscheid en gaan verder.

 

Wat is dat nou, we zien veel schommels op de oude Markt en daar zijn kinderen maar ook volwassenen aan het schommelen. Jaaaa, wij gaan ook schommelen en je vind het leuk dat je samen met mama kunt schommelen. Ik vind het heerlijk om hier tijd voor te nemen, we zijn een dagje samen op pad, niets moet en veel mag, dus ook het schommelen.

We vervolgen ons pad nadat we uit geschommeld zijn en gaan een ijsje eten. Lang leven Van der Poel, je heb al zo lang geen schepijsje meer gehad in de stad en je geniet van je ijsje dat glutenvrij is én de medewerkers weten dat ze met schoon materiaal moeten werken en met nieuwe bakken ijs. We gaan er even rustig bij zitten zodat je in alle rust kunt genieten van je ijsje. Wat is dat lekker! Als het ijsje op is gaan we weer verder en knoop je een gesprekje aan met iemand die buiten is gaan zitten voor een kledingwinkel. Van de eigenaresse die even later ook naar buiten komt krijg je 2 gelukspoppetjes. We maken ze vast aan een haakje dat je aan je broek hebt, niet wetende dat ze je ’s avonds geen gelukt zullen brengen, maar dat later…

 

Het wordt tijd om even wat te gaan eten en van de tas die ik bij mij heb kan ik een stoeltje voor je maken. Je gaat er op zitten en kijkt naar de mensen die voorbij lopen en bemerkt dat ze dingen zeggen die je niet begrijpt. Ik ook niet, het zijn talen die ik niet beheers.

 

Na het eten gaan we nog even winkelen, niet dat je mij daar veel gelegenheid voor geeft maar toch, als we er dan toch zijn dan maken we ook gebruik van de situatie.

 

Op weg naar het station komen we weer langs de fontein…..en het werkt. De auto van de monteur staat er maar we zien hem nergens. Je vind dat hij goed zijn best heeft gedaan.

 

In de trein gaan we papa bellen, jij mag vertellen dat we op weg zijn naar huis en dat hij ons op kan halen. Jij hebt dat zo bedacht omdat jij en papa dat ook deden als ik voor studie met de trein weg was geweest en je vond dat wel spannend. Nu kon jij dat een keer doen en dat voel je je een grote meid. Op het station check je wel 10 keer in en uit maar dat is niet erg, het is een kaartje voor 1 dag en we gaan toch niet meer met de trein. Op naar papa die al op ons staat te wachten. Even naar huis om iets te drinken en te eten en dan naar de dierentuin.

 

Comments are closed here.