28 Jul, 2013

Onweer

Gisteren hadden we overdag al regen met onweer en windstoten, hmmm dat hoefde nu ook weer niet. De regen komt en onweer ook, maar dan zitten we in de tent en zijn aan het lezen. ‘s nachts is het een heel ander verhaal, de regen begint en het onweer volgt al snel.

Je roept al snel dat je bij ons in bed wilt en ik haal je snel op. Je kruipt eerst tegen papa aan later kom je tegen mij aan liggen en moet ik je over de rug strelen, ik merk dat je rustig wordt en je valt in slaap. Niet dat het handig is dat we met z’n drie├źn op een tweepersoons luchtbed liggen maar zo krijgen we nog een beetje slaap. Je neemt je ruimte wel in, of papa krijgt een duw of ik krijg een duw.

De ochtend breekt aan en je vertelt dat er veel knallen waren geweest en dat je daarna bij papa en mama in bed mocht, het was je goed bevallen want je wilde eigenlijk wel iedere avond in ons bed.

Wat ik erg knap van je vind is dat je dit jaar voor het eerst op een luchtbed slaapt. Het enige wat ik je moest leren was hoe je er weer op kunt komen als je er vanaf bent gerold.

Vandaag heb je bij de “Spelerij” een muziekinstrument gemaakt, een trommel. Je mocht papier op de trommel plakken en je heb eerst mooi getekend en daarna hebben we het samen op de trommel geplakt. Versiering erop en klaar voor de muziekshow van vanavond. Die had het animatieteam leuk gemaakt door van iedereen popsterren te maken. Jij liet het zelfs toe om oogschaduw op te krijgen en je liet jouw nagels lakken! Wat hebben de dames wat ik niet heb? Je hebt het goed gedaan en liep mooi mee in de optocht over de camping.

Over het weer mogen we niet klagen, het is erg warm geweest maar spelletjes en activiteiten worden er wel op aangepast, bijvoorbeeld waterballonnen gooien of met waterpistolen spuiten, is het even koeler en komen de balspelletjes wel tevoorschijn. Je leeft je in ieder geval uit en bent ‘s avonds ook flink moe. Je bent nooit moeilijk geweest met slapen (al probeer je wel om tijd te rekken) maar eenmaal in bed ga je ook slapen. Wat een verschil met sommige andere kinderen die je steeds weer hoort. Ben je een ideaal kind, nou nee, maar ik ben wel erg blij met je en ik hoop dat je eigenwijsheid ooit nog minder gaat worden.

Comments are closed here.