02 Aug, 2015

Thuis speelgoed missen

Je begint de camping een beetje te goed te kennen en regelmatig houd jij je niet aan de afspraken. Als je meeloopt in de ophaalparade (gezellig met het Twinkelteam de kinderen ophalen voor het dansen of het theater) zien we je regelmatig niet mee terugkomen. Dan ben je blijven hangen bij een zandbak, glijbaan of andere mensen die aan het spelen zijn. We halen je dan op, vragen wat de afspraak was die je dan nog wel blijkt te weten maar je vergat mee te gaan.

Papa en ik vragen ons af hoe we dit moeten oplossen. We gunnen jou een stuk vrijheid maar ik vind het niet fijn als je ergens blijft ‘hangen’.

‘s morgens vraag je nog steeds of ik even bij je kom liggen, dat vind je erg gezellig en het is ook heel knus, even kletsen en knuffelen. Het is een rustig begin van de dag. Al een paar dagen heb je mij verteld dat je graag naar huis wilde en wat bleek, je miste jouw playmobielpoppetjes waar je veel mee speelt. Ik had ze bewust niet meegenomen naar de camping omdat je ze hier wel eens kwijt kon raken. Nadat we in het dorp een nieuw poppetje hadden gehaald was het weer goed, je wilde wel weer blijven. Zo luister ik ‘s morgens naar jou als je tegen de beer of jouw hondje praat, ook dan wordt ik veel gewaar over wat er in jouw hoofd rond gaat.

Gisteren zat je in de zandbak te spelen toen je bedacht dat je eigenlijk wel in de binnenspeeltuin wilde gaan spelen. Je liet het zandbakspeelgoed in de zandbak liggen en ging op pad. Op enig moment hebben wij jou weer opgehaald voor het eten en wilde je het speelgoed meenemen maar de rode schep was nergens te vinden. Je begon driftig te graven maar je kon de schep niet vinden. Pech voor je dan had je het maar op moeten ruimen. Je bleef vertellen dat de schep begraven was. Vanmorgen hoorde ik dat je al vroeg aan het praten was met jouw beer, wist hij misschien waar jouw schep gebleven was? Het hield je erg bezig. Na het eten dook je als eerste de zandbak in en tot mijn grote verbazing graaf je direct jouw schep op. Helemaal blij heb je een hele tijd in de zandbak gespeeld. Ik vond het knap dat je toch gelijk had, je had de schep begraven.

Comments are closed here.