05 Sep, 2012

Uitslagen

Vandaag worden de uitslagen doorgebeld van het bloedonderzoek dat er gedaan is. Meestal waren jouw waarden goed maar net voor de vakantie hoorden we dat er iets niet goed was en dat aanvullend onderzoek nodig was. Vandaag dan de uitslag en de kinderarts was niet blij dat ze een slechte boodschap moest overbrengen. Je hebt coeliakie. We krijgen direct een verwijzing voor de diƫtiste en een gesprek met de kinderarts. Meisje, wat doet mij dit zeer. Ik kan wel denken in mogelijkheden, al zie ik ook wel kleine beertjes op de weg hoor. Ik moet je nu een aantal dingen gaan ontzeggen en papa en ik moet jou uit zien te leggen waarom. Iedereen in jouw omgeving moet het weten om te voorkomen dat je toch gluten binnen krijgt door onwetendheid. Ik weet wel dat je niet het enige kind bent met coeliakie, maar ik heb er wel moeite mee. Als ik jou vertel dat je niet meer de gewone koekjes mag eten, maar dat we andere koekjes voor me moeten kopen, loop je naar de keuken, pakt een grote kokosmakroon uit de trommel en zet er je tanden in en vertelt me dat het prima smaakt. Ja, dat is ook niet het probleem, wel dat het vol zit met gluten. Meisje toch, we zullen je veel moeten uitleggen.

 

 

Comments are closed here.