Jij hebt al vakantie en mijn vakantie is net begonnen als je gaat logeren bij opa en oma. Je wist het al een paar dagen van tevoren en je kon het niet afwachten. Als dan de dag is aangebroken dat je gaat logeren ben je helemaal blij. Ik moet nog een halve dag werken. Opa en oma komen rond het middaguur, maar het liefst was je al vertrokken voordat ik thuis kwam. Als het zover is ga je vlot in de auto en ze kunnen vertrekken. Wat is het rustig als je er niet bent. Ik merk wel dat ik veel kan doen in korte tijd omdat ik niet op je hoef te letten, maar het is zo stil. Wij hebben in de dagen erna tijd om alles in te pakken voor de vakantie en op de camping de tent op te zetten zonder dat wij op jou moeten letten. Wel een grote luxe. De tent staat in een paar uur volledig ingericht en wel en we hebben nog een avondje voor ons zelf voordat jij komt. De tijd kan mij niet snel genoeg gaan. Als je op dinsdag wordt gebracht verwachtte ik een telefoontje maar die kwam niet, maar ik zag wel opa, oma en Gerda en vervolgens liep jij de camping op. Ik riep jouw naam en je stopte direct met lopen, waar was mama? Nog een keer roepen en je weet het, we krijgen een echte begroeting en je bent blij ons te zien. Ik ben blij dat ik jouw stem weer hoor en dat ik je lekker kan knuffelen want dat heb ik absoluut gemist. Iedereen blijft nog even op de camping, het is ook heerlijk weer, zo warm zelfs dat je ‘s middags al even naar het zwembad gaat. Het is echt een feestje voor je op de camping, buiten eten, ik kan buiten koken, dit is heerlijk vakantie vieren. We genieten er nu ook van, de tweede helft van de vakantie belooft nog niet veel goeds qua weer. Er zijn ook activiteiten waar je aan mee doet, je durfde zelfs op een zeepbaan! Eerst erg eng, maar als wij het samen doen dan durf je het wel. Je hebt ook lekker geknutseld, geverfd, getekend en een lampion gemaakt die ‘s avonds in een optocht werd getoond. Iedereen die jou eerder op de camping heeft gezien is verbaasd over jouw woordenschat en het feit dat je vrijer bent geworden, je wordt een echte dame. Wat je nog steeds graag doet is helpen afwassen, dat doe je thuis al graag maar op de camping is dat een echt familiegebeuren. De zeepbaan werd nog een keer weer opgezet omdat het erg warm was en er veel spelletjes waren die verkoeling gaven. Je hoorde het ‘s morgens en je had het er de hele dag over. Het was een succes je wist niet van ophouden, je haalde stunts uit en iedereen hield z’n adem in, maar jij begon te lachen en iedereen haalde opgelucht adem. Na een tijdje had je door dat de leiding van de spelletjes je wel wilde voorttrekken omdat je zelf geen aanloop nam om goed te kunnen glijden. Daarna vraag je er zelf om en je krijgt het voor elkaar dat ze je helpen. Mooi hoor. Ik heb veel foto’s gemaakt en je op de video gezet. Morgen nog een warme dag en dan wordt het koeler, koud zelfs. Op de camping krijgen we visite van Grietje, erg gezellig om even bij te praten. Je bent zelfsĀ  stil tijdens het gesprek, af en toe zeg je iets, maar je mengt je niet in het gesprek. Ik vind het erg knap van je. Je maakt wel duidelijk dat je trek hebt en graag wilt eten. Uiteindelijk houd je het niet meer en klim je bij mij van schoot af en loop je de tent in. Je dekt de tafel en je bedenkt zelf wat we allemaal nodig hebben. Alles wat we nodig hebben staat erop en wij kijken met z’n allen met verbazing en verwondering toe. Je praat af en toe in jezelf om niets te vergeten. Dit is genieten en ik heb altijd wel het gevoel gehad dat je nog flink kunt groeien, maar dit is weer zo’n moment dat ik het ook zeker weet.

Comments are closed here.