23 Jul, 2015

Vakantie

Wat heb je de dagen af zitten tellen. Eerst logeren bij opa en oma en daarna met ons naar de camping, of beter gezegd als wij de tent hebben opgebouwd komen opa en oma jou brengen. Voor ons een luxe want we kunnen ons bezig houden met de tent, opa en oma vinden het gezellig dat jij een paar dagen bij hun bent.

Als opa en oma je naar de camping hebben gebracht wil je op de camping blijven, je wilt niet mee terug met opa en oma. Het was ook niet de bedoeling dat je weer mee terug zou gaan.

Dit jaar kun je slapen in een grote slaapzak op een groot luchtbed. Het luchtbed hadden we vorig jaar al voor jou gekocht omdat je regelmatig naast het luchtbed lag en ik de grond te koud en ook hard vond om op te slapen. Je bent blij met jouw nieuwe slaapzak, eindelijk mag je deze uitproberen.

De afgelopen dagen hebben we mooi weer gehad en zijn we eigenlijk continue buiten geweest. Jij komt wat later op bed dan thuis gebruikelijk is maar je slaapt ook uit, dus je uren slaap krijg je wel. Er zijn veel kinderen om mee te spelen en ook de zandbak trekt je nog steeds, maar ook met de andere spelletjes doe je graag mee. Dit jaar hebben we voor het eerst doppen over de haringen heen als de luifel niet dicht hoeft te zijn. Vorig jaar ben je op de eerste dag al met je voet op een haring gestapt en daar heb je de hele vakantie last van gehad, dat wilde ik deze vakantie niet weer laten gebeuren. Een paar weken geleden zag ik de doppen en heb ze gekocht, dit jaar geen zere voeten door haringen. Ze vallen nu goed op en als je er toch een keer op gaat staan doet het geen pijn.

Wat is het goed te merken dat je weer een jaar ouder bent in vergelijking met vorig jaar. Het gaat allemaal wat makkelijker, je vertelt toch beter wat je wilt en maakt ook duidelijk dat je soms iets alleen wilt doen. We kunnen je nu mee laten lopen met de muziek als iedereen wordt opgehaald voor het dansen of voor het theater, je wacht netjes tot je mee kunt gaan en gaat ook niet ergens anders naartoe. Met het knutselen laat je ons nog wel lekker knutselen en ga jij lekker tekenen, haha.

Eerlijk ben je ook wel. Gisteren hebben we een sepkey gevonden, ik heb je verteld dat deze niet van ons was en dat we naar de receptie moesten gaan. Op de weg naar de receptie heb je aan alle voorbijgangers gevraagd of ze hun kaart waren verloren, maar maar niemand was de kaart kwijt. De receptie was niet meer geopend dus zijn we naar de horecagelegenheid geweest om de kaart daar af te geven. Voor jouw eerlijkheid ben je beloond met een lekkere lolly. Jij blij en de ‘eigenaar’ van de kaart was er vast erg blij mee.

We kunnen je ook wat vrijer laten op het veld, er zijn afspraken met je te maken en dat is erg prettig zowel voor ons als ook voor jou. Jij krijgt meer ruimte en wij vinden het prettig dat we niet continue bij je in de buurt moeten zijn maar ook van een afstandje toe kunnen kijken of een boek kunnen gaan lezen. Vooral het laatste heb ik de afgelopen jaren nauwelijks kunnen doen. Dit jaar kan ik dat voor het eerst weer, wat heerlijk!

Comments are closed here.