01 Sep, 2013

Verjaardag

Je keek er al een tijdje naar uit…… jarig zijn! Je hebt je er zo op verheugd en eindelijk was het dan zo ver. Vandaag ben je 8 jaar geworden. Het is iedere keer weer een moment om terug te kijken en wat verbaas ik me er dan over hoeveel je in een jaar hebt bijgeleerd. De periode van “zelf doen” ligt een beetje achter ons, nu horen we regelmatig “alleen doen” en dan wil je alleen ergens op af. Soms kan het, maar soms ook niet en dan zien we een boze Tamara. Het valt ook niet mee om nu 8 jaar te zijn, maar niet op alle ontwikkelingsgebieden ben je de 8-jarige en dat maakt het moeilijk.

Vandaag geen dag om boos te zijn, er komt visite en er is veel taart en dat laat je je ook lekker smaken. Heerlijk om je er zo van te zien genieten. Toch zien we ook dit jaar wel weer dat je het leuk vind dat er mensen komen, maar je vind de drukte helemaal niets. 1 keer haal ik je van ons bed af, je gebruikt het als trampoline om je even af te reageren, een tijdje later ben ik je weer “kwijt” en blijk je in bed te liggen “even slapen mama, ik ben moe” en dat terwijl het nog ochtend is. Als iedereen er is en ze koffie/thee en taart hebben gehad en je de cadeautjes hebt uitgepakt, kondig je aan dat ze wel weer naar huis kunnen gaan, help!!!!!!! Het helpt als je met een neefje gaat spelen, al moet hij wel naar jou luisteren en bepaal jij wat hij moet doen. Tjonge jonge, Tamara je bent wel op dreef. Jouw neefje is wel iets gewend en geeft je gelukkig wel een weerwoord. Kijk dit heb je vaker nodig. Als na een tijdje de eerste mensen weer naar huis gaan, wil je mee in de auto, niks thuisblijven al ben je jarig. Gekke meid.

‘s middags is het vrij rustig en kun een cadeau uitproberen…. het voetenbad. Spannend maar erg leuk en je wilt het later op de middag nog een keer. Het is ook prettig aan je voeten en we wisten dat je dit ook geweldig zou vinden. Je bent verwend met cadeautjes en morgen gaan we kijken waar we mee gaan spelen.

 

Comments are closed here.